Ida Segfelt
Trots 14 år på samma hotell har Ida Segfelt aldrig tråkigt. Hon har testat fem olika jobb och lär sig hela tiden nya saker
Möjligheterna att få göra så många olika, utvecklande och roliga saker är det som lockar mest med mitt yrkesval. I 14 år har jag jobbat på samma hotell men haft hela fem olika tjänster – det blir aldrig långtråkigt och jag får hela tiden lära mig något nytt. Idag jobbar jag med våra mässor och kongresser där arbetsuppgifter kan skilja sig åt. Ena dagen kan handla om att rita en hallplan för Båtmässan och den andra om möblering inför en internationell kongress med forskare inom medicin. Ingen dag är den andra lik.
Jag gick hotell och restaurang på gymnasiet och jobbade efter det som servitris. Efter några år på en mindre restaurang började jag jobba med montercatering till mässutställarna på Svenska Mässan och därifrån har det bara fortsatt. Det ena jobbet har lett till det andra, jag har till exempel haft hand om restaurangernas kassasystem, lagt schema för vår restaurangpersonal samt planerat mat och dryck för större grupper som kommit till oss.
Jag tror det viktigaste för att trivas i branschen är att man är framåt, positiv och tycker om att träffa nya människor, är man det är det en fantastisk plats för att utvecklas både som människa och inom professionen.
Ida Segfelt
Trots 14 år på samma hotell har Ida Segfelt aldrig tråkigt. Hon har testat fem olika jobb och lär sig hela tiden nya saker
Möjligheterna att få göra så många olika, utvecklande och roliga saker är det som lockar mest med mitt yrkesval. I 14 år har jag jobbat på samma hotell men haft hela fem olika tjänster – det blir aldrig långtråkigt och jag får hela tiden lära mig något nytt. Idag jobbar jag med våra mässor och kongresser där arbetsuppgifter kan skilja sig åt. Ena dagen kan handla om att rita en hallplan för Båtmässan och den andra om möblering inför en internationell kongress med forskare inom medicin. Ingen dag är den andra lik.
Jag gick hotell och restaurang på gymnasiet och jobbade efter det som servitris. Efter några år på en mindre restaurang började jag jobba med montercatering till mässutställarna på Svenska Mässan och därifrån har det bara fortsatt. Det ena jobbet har lett till det andra, jag har till exempel haft hand om restaurangernas kassasystem, lagt schema för vår restaurangpersonal samt planerat mat och dryck för större grupper som kommit till oss.
Jag tror det viktigaste för att trivas i branschen är att man är framåt, positiv och tycker om att träffa nya människor, är man det är det en fantastisk plats för att utvecklas både som människa och inom professionen.