Mimmi Månström

Restaurangköket är en plats för kreativitet och skapande. Det menar Mimmi Månström som arbetar som kock på restaurang Hantverket i Stockholm. Där får hon ägna sig åt sin största hobby – mat – under arbetstid.

"Matintresset har jag alltid haft. Redan som tonåring hade jag och min bästa vän en matklubb där vi experimenterade med nya rätter. När jag några år senare jobbade bakom charkdisken fick jag en uppenbarelse, mitt bland alla korvar och köttstycken: Jag skulle utbilda mig till kock. 

Kort därefter började jag en ettårig hotell- och restaurangutbildning på komvux. Under utbildningen fick jag möjlighet att göra praktik på Restaurang Hantverket, vilket visade sig vara avgörande. Det ledde till att jag senare fick jobb på min absoluta drömarbetsplats. Dagen efter examen kom jag nämligen tillbaka till Hantverkets kök, men den här gången som anställd.

I restaurangköket får jag utlopp för min kreativitet – vare sig det är jag själv som komponerar maträtten eller om det är någon annan som sätter ihop menyn. Mat är mitt största intresse och min passion. Att mitt arbete går ut på att kombinera smaker, smaka av olika rätter och presentera maten på ett tilltalande sätt är jag tacksam över varje dag."

Fler röster från Sveriges livligaste bransch