Josefine Liljeqvist Klockare
Att få vara social med gäster och kollegor är det bästa med jobbet, tycker Josefine Liljeqvist Klockare. Dessutom har hon fått testa många roller.
På ett litet hotell som Waxholms är tempot högt och jag får göra lite allt möjligt. Det händer saker hela tiden och jag får vara social – både med kollegor och gäster. Just att få ta hand om gästerna är det bästa och roligaste. Ju mer jag lär mig desto mer inser jag att det är det små sakerna som är betydelsefulla för gästen. När jag och mina kollegor lyckas går gästerna härifrån med ett leende, och då kommer de ofta tillbaka.
På gymnasiet gick jag Hotell och turism. Jag hade praktik ett par dagar varje vecka och fick testa allt möjligt på hotell och eventfirma. När jag kom till Waxholms hotell började jag som frukostvärdinna och blev ansvarig för konferenser. Den dåvarande hovmästaren slutade och det behövdes någon som tog över rollen. Trots att jag saknade restaurangerfarenhet fick jag testa och jag älskade det. Även restaurangchefen tyckte jag var bra och sedan dess är jag hovmästare. Förutom att välkomna gäster och vara deras första och sista intryck av upplevelsen har jag hand om bland annat planeringen inför bröllop, dop och fester. Det handlar om att förstå gästens förväntningar, visa upp vårt erbjudande, bygga paket och menyer.
Hotellbranschen passar mig för att jag är översocial och sprallig och jobbar som allra bäst när det händer saker hela tiden. Det, och att vilja träffa människor och våga utmana sig själv är egenskaper jag tror är viktiga för att trivas i hotellbranschen. Samtidigt är branschen stor och det finns många delar att testa för att hitta sin grej. Mycket går att lära sig på plats och det finns alltid något nytt att lära sig.