Vendela Haag, Clarion Collection Hotel Sandviken

Vendela Haag

Oändliga möjligheter och ständigt nya utmaningar är det som får Vendela Haag att stortrivas i hotellbranschen.

Jag stortrivs med mitt jobb eftersom variationen och möjligheterna är oändliga. Det finns så många olika yrken och uppgifter att jag har kunnat sålla bort de som inte passar mig för att istället göra det jag tycker är roligast. Jag har hela tiden fått nya uppgifter som utvecklar mig – både professionellt och som människa. Många tänker att alla jobb innebär att man ska stå i driften, men det finns mycket annat som till exempel kräver strategiskt tänk. Dessutom händer det något spännande varje dag och jag får träffa många olika typer av människor.

Mitt första jobb i branschen var under gymnasiet då jag jobbade extra på ett hotell i Stockholm. Efter studenten fick jag större ansvar och blev manager för bar och event. Och eftersom jag hade läst naturvetenskap och var intresserad av hållbarhet blev jag även miljökoordinator för hotellet där jag tillsammans med övriga medarbetare fick resultatet att gå från 4,2 till 9,1 där 10 är max.

Att jag hade visat att jag kan driva projekt och få resultat var en viktig anledning till att jag fick mitt nuvarande jobb där jag ska införliva Sandvikens gamla stadshotell i Strawberry-kedjan med allt vad det innebär, såsom omförhandla avtal, boka utbildningar för medarbetare och se till att vi blir en del av koncernen.

För att trivas med att jobba på hotell ska man gilla att det händer många olika saker och man måste vara beredd att hugga i där det behövs. Man lär sig supermycket – om sig själv och andra. Det är ett väldigt brett spektrum av arbetsuppgifter så det finns något för alla.

Fler röster från Sveriges livligaste bransch