Mohammad Ali Alzouby
Mitt första restaurangminne är från min pappas restaurang i Syrien. Jag gillade verkligen stämningen, människorna och den goda maten. Samma saker får mig att trivas i köket än idag, även om jag såklart utvecklat mig och mitt sätt att förändra och förbättra smakerna så att det blir min touch på menyn.
När jag kom till Sverige fick jag praktik på en pizzeria, och bestämde mig då för att gå en vuxenutbildning till kock. Efter utbildningen fick jag snabbt jobb som kallskänka på en restaurang och därifrån har jag sedan jobbat på flera olika ställen och i många olika roller. Jag har lärt mig otroligt mycket – om matlagning, hur man bygger en bra tallrik, hur man komponerar en bra meny och hur man tar hand om personalen för att skapa ett bra lag.
Det viktigaste för att trivas med att jobba i restaurangbranschen är att man är glad och vill att gästerna ska trivas och skratta. Då har jag själv också roligt!
Mohammad Ali Alzouby
Mitt första restaurangminne är från min pappas restaurang i Syrien. Jag gillade verkligen stämningen, människorna och den goda maten. Samma saker får mig att trivas i köket än idag, även om jag såklart utvecklat mig och mitt sätt att förändra och förbättra smakerna så att det blir min touch på menyn.
När jag kom till Sverige fick jag praktik på en pizzeria, och bestämde mig då för att gå en vuxenutbildning till kock. Efter utbildningen fick jag snabbt jobb som kallskänka på en restaurang och därifrån har jag sedan jobbat på flera olika ställen och i många olika roller. Jag har lärt mig otroligt mycket – om matlagning, hur man bygger en bra tallrik, hur man komponerar en bra meny och hur man tar hand om personalen för att skapa ett bra lag.
Det viktigaste för att trivas med att jobba i restaurangbranschen är att man är glad och vill att gästerna ska trivas och skratta. Då har jag själv också roligt!