Ruth Weldegiorgis, kock, Sigtunahöjden

Ruth Weldegiorgis

Gästernas leende och glädje efter att man lyckats servera en perfekt rätt skapar en inre eufori hos Ruth Weldegiorgis och är det bästa med att jobb på restaurang.

Köket är som ett orkesterspel! När alla spelar ihop är samklangen och skönheten total. Smaker och det visuella sitter perfekt. Med det är också personligt. Varje gång jag skickar ut en tallrik ger jag en bit av mig själv. Det är smaker, konsistenser och texturer jag skapat för att sprida kärlek och glädje. Betalningen kommer i form av gästernas glädje och leende. Att människor blir glada av det jag skapat är den största glädjen med jobbet.

Mitt intresse för mat har alltid funnits men jag valde faktiskt en annan utbildning på gymnasiet. Men efter några år vågade jag följa min dröm och gick en vuxenutbildning och blev kock. Till en början jobbade jag i förskolors kök men efter några år kom jag till ett restaurangkök med en fantastisk kökschef som både utmanade och hjälpte mig att nå min potential i köket. Ansvaret ökade och jag blev både sous chef och kökschef. Men med chefspositioner kommer administration och det vill inte jag. Som kock kan jag fokusera på det jag gör bra och det jag vill göra från mitt hjärta.

Fler röster från Sveriges livligaste bransch