Amanda Thorell, platschef

Amanda Thorell

Variationen och gästbemötandet är det bästa med Amanda Thorells jobb. Dessutom har hon fått ompröva sin bild av hur en chef ska vara.

Det roligaste med mitt jobb är att möta gäster och den stora variationen. Ingen dag är den andra lik. Ibland är det administrativt jobb framför datorn, ibland gästkontakter och ibland affärsutveckling. Dessutom är det stor skillnad mellan säsongerna. Sommaren går allt för högtryck och jag lägger nästan all min tid på driften. Under hösten och vintern när det är mer lugnt får jag tid till att planera och utveckla campingen.

Efter gymnasiet började jag sommarjobba på Sommarviks camping. Jag var i butiken och sålde glass och godis. Vid den här tiden var jag väldigt blyg, men sammanhållningen och stöttande kollegor gjorde att jag växte mycket som person. Jag började prata inför folk och insåg att det är kul att skapa upplevelser och ta hand om gäster. Efter några år fick jag fråga om att ta med ansvar för receptionen och bokningen men tänkte då att ”chef är inget som jag är”. Idag vet jag att en chef kan vara på många sätt och det finns inga rätt eller fel.

Fler röster från Sveriges livligaste bransch